Materiale folosite

Piele

Am ales să folosim piele naturală de cea mai bună calitate. Datorită proprietăților pe care le are, pielea naturală este cel mai potrivit material pentru încălțăminte.

 • Rezistentă și durabilă
 • Moale și flexibilă
 • Permite respirabilitatea
 • Nu acumulează bacterii și nu favorizează formarea ciupercilor
 • Rezistentă la foc

Fiind naturală, pielea nu are o suprafața uniforma spre deosebire de pielea sintetică, de exemplu. Faptul ca apar mici imperfecțiuni sau texturi diferite ale aceleiași bucați de piele, nu înseamnă că aceasta nu este de calitate sau că prezintă defect ci este o caracteristică perfect normală a pielii naturale.

Pantofii Ginger Shoes sunt croiți și cusuți de mâini iscusite. Dacă se observă mici diferențe de cusut, vei știi că înainte să îi primești, pantofii au fost cusuți de oameni ci nu de roboți care lucrează automat și precis, iar oamenii nu sunt perfecți, sunt mai odihniți sau mai obosiți pe parcursul zilei dar fac tot posibilul să lucreze cât mai bine și mai frumos. Dacă micile diferențe nu sunt foarte evidente, sperăm că vei aprecia munca lucrătorilor locali și îi vei susține în continuare.

 

Căptușeală și branț

Deasemeni naturale, căptușeala și branțul sunt tăbăcite vegetal.

Tăbăcirea vegetală este o metodă tradițională de prelucrare a pielii care datează de secole. Spre deosebire de alte procese, acesta nu presupune utilizarea chimicalelor, materiile prime folosite pentru tăbăcirea vegetală fiind tanini naturali obținuți din plante, scoarțe de copac, frunze sau fructe.

Datorită căptușelii și a branțului interior din piele tăbăcită vegetal ale pantofilor Ginger Shoes, piciorul intră în contact cu materiale care nu sunt nocive sănătății și se elimina riscul apariției de alergii la crom. 

      Apreciem materialele naturale și care nu au un impact negativ asupra noastră și a mediului înconjurator.

Branțul este ștampilat cu un semicerc, astfel atunci cand pantoful stâng și drept se apropie, se va forma un cerc iar copiilor le va fi mult mai ușor sa se încalțe singuri, fără să încurce dreptul cu stângul.

 

Talpă 

Vibram este un brand italian de tălpi de cauciuc, fiind recunoscut pentru debutul său în fabricarea de tălpi destinate sporturilor, expedițiilor și condițiilor extreme. De la tălpi pentru bocanci și încălțăminte de cățărat, și-au extins gama de produse și s-a facut cunoscut pentru calitatea produselor, a flexibilității și a durabilității lor.

În funcție de modelul pantofului, talpa diferă prin textură și grosime:

2 mm:     

 • talpa din cauciuc, subțire, flexibil și antiaderent.
 • se recomandă în mod special pentru interior (grădiniță, spații de joacă, acasă etc) dar și pentru exterior, la locurile de joacă special amenajate cu suprafețe de cauciuc (tartan).

                                                                                                        

 5 mm:

 • talpă din cauciuc moale, flexibil, antiaderent și cu o bună absorbție a șocului și rezistență la uzură.
 • se recomandă atât pentru interior (grădiniță, spații de joacă, acasă etc) dar și pentru exterior

      

Velcro

Prinderea cu scai a pantofului face din încălțare-descălțare o operațiune ușoară chiar și pentru copii, astfel se vor descurca singuri să se incalțe și să se descalțe

Ambalaj

Iubim și respectăm natura, așadar am optat pentru carton și hârtie care sunt biodegradabile.

Vei primi pantofii Ginger Shoes într-o cutie de carton natur, ambalați în hârtie subțire, foarte fină, semitransparentă.

Sperăm să nu arunci cutia și să o refolosești pentru păstrarea pantofilor în condiții bune sau pentru depozitare generală. Întotdeauna este binevenită o cutie de carton atunci cand dorim să păstrăm diverse lucruri.

 Reciclam, nu aruncam 

 Știai că:

 • ambalajele din carton se descompun in 2-3 luni (în funcție de grosimea cartonului)?
 • ambalajele din plastic se descompun in 10-20 de ani (in funcție de grosimea pungilor)?

 

 

NATURAL
MOALE
UȘOR