Incaltaminte barefoot

Picioarele sunt fundația întregului corp, ne pot influența sănătatea și starea de bine. Atunci când sunt lăsați să se miste natural, mușchii, ligamentele și tendoanele se relaxează, picioarele devin libere iar fiecare pas devine o experiență senzorială.

Mersul desculț relaxează picioarele, tonifiază mușchii și stimulează toți centrii nervoși din talpa piciorului.

Cu atât mai mult, mersul desculț este benefic pentru primii pași ai copiilor. Ei învață să meargă mai repede și corect atunci când sunt desculți deoarece contactul cu solul se face mai bine, reușesc să iși țină echilibrul iar prin exersarea mersului desculț și flexarea naturală a piciorului, musculatura se dezvoltă mai armonios.

Picioarele copiilor sunt în continuă dezvoltare fiind formate în cea mai mare parte din cartilagii care se vor transforma pe parcurs în oase tari. Până atunci, picioarele copiilor sunt sensibile, moi și elastice fiind în același timp vulnerabile la un mediu nepotrivit cum ar fi încalțămintea rigidă, prea strâmtă sau de o mărime mai mică, care ar putea deforma piciorul.

Așadar, încălțamintea joacă un rol important în dezvoltarea piciorului copilului și trebuie să permită dezvoltarea naturală și fără constrangeri.

Viața activă nu ne permite să petrecem foarte mult timp desculți așa că, atât noi, adulții, cât și copii, trebuie să ne protejam picioarele de suprafețele pe care calcăm iar pentru confortul picioarelor este recomandat să alegem încalțaminte cât mai comodă și flexibilă.

Încălțămintea de tip barefoot imită cel mai bine mersul desculț, respectă forma anatomică și funcțiile piciorului iar atunci cand au fost concepuți, pantofii Ginger Shoes au ținut cont de principalele caracteristici ale acestui tip de încalțăminte:

 • Spațiu suficient pentru degetele picioarelor. Se respectă forma anatomică a piciorului iar degetele picioarelor nu sunt îngrădite și au loc de mișcare în timpul mersului.
 • Talpă dreaptă (fara toc). Pentru o poziție și echilibru natural.
 • Talpă flexibilă. Permite mișcări naturale și evitarea mersului de tip “roboțel” prin care talpa piciorului și degetele picioarelor nu se pot flexa în mod natural.
 • Talpă antiderapantă. Ajută la un mers sigur, fără alunecare, pe orice tip de suprafață
 • Făra întărituri. Spre deosebire de pantofii cu întărituri care sunt rigizi și își păstrează forma inițială timp îndelungat, încălțămintea fără întărituri este comodă, se mulează pe picior iar după purtare preia forma acestuia.
 • Fără talonet: Curbura piciorului se formează in mod natural deaceea nu este nevoie de talonet ca să grăbim acest proces. Doar un doctor de specialitate poate recomanda purtarea talonetului în cazul în care apare o situatie medicala care necesită intervenție (platfus).
 • Greutate mică: toate materialele folosite sunt moi și ușoare, nu se folosesc întărituri iar greutatea pantofului ajută la un mers confortabil fără să adauge greutate pantofului. 
 • Prindere cu velcro (scai). Pantofiorii se încalță/descalță usor și se inchid/deschid ușor prin atașarea/detașarea velcro-ului.
 • Piele naturală. Materialele folosite sunt de cea mai bună calitate, pielea este moale și se mulează pe picior. Spre deosebire de alte materiale sintetice, pielea naturală permite piciorului să respire astfel se evită transpirația piciorului, a mirosurilor neplăcute și acumularea bacteriilor.
 • Căptușeală și branț fără crom. Interiorul pantofului este din piele naturală tăbăcită vegetal (nu conține substanțe nocive de prelucrare a pielii cum ar fi crom sau alte metale grele). Astfel, se evită apariția eventualelor alergii care pot apărea la contactul cu materiale toxice.
 • Concept minimal. Fără desene aplicate, designul se distinge prin modele clasice, practice, comode, culori variate și cusături exterioare care nu deranjează pe interior.

Alte caracteristici prin care se deosebesc pantofii Ginger Shoes:

 • Desen pe branț pentru diferențierea pantofului drept și stâng. Desenul ajută la poziționarea și încalțarea corectă; copii nu vor mai încurca pantoful drept cu cel stâng.
 • Talpă cusută de fața pantofului. Odată cu purtarea și uzura pantofilor, se evită desprinderea tălpii ceea ce îi face mai rezistenți în timp.
 • Talpă Vibram. Producător recunoscut de tălpi de calitate, rezistente, antiderapante și flexibile.
 • Sunt potriviti pentru grădiniță sau spații de joacă dar la fel de bine, se pot purta și la petreceri asortați cu ținute elegante. 
FLEXIBIL
CONFORTABIL
DURABIL