Despre Mosey

 MI-NI-MAL - probabil ca Mosey este cel mai usor pantof pe care il vei purta.

Cantareste aprox 330 grame. Este flexibil, are talpa Vibram de 6 mm, forma anatomica, spatiu pentru degete, atat pentru latime cat si grosime, avand o circumferinta generoasa. Sunt potriviti pentru picior mediu spre lat si chiar cu circumferinta medie spre mare.  

Este un produs românesc, confectionat de maini dibace si cu experienta in arta cizmariei. Operatiunile manuale vor presupune intotdeauna mici diferente de la un produs la altul. Daca trec de controlul calitatii de la finalul procesului de productie atunci insemana ca sunt nesemnificative pentru calitatea finala a produsului final iar daca sunt usor vizibile, vei stii ca acela a fost mesterit de o persoana, nu de o masinarie automata.

 

Despre barefoot (mers desculț)

Picioarele sunt fundația întregului corp, ne pot influența sănătatea și starea de bine. Atunci când sunt lăsați să se miste natural, mușchii, ligamentele și tendoanele se relaxează, picioarele devin libere iar fiecare pas devine o experiență senzorială.

Mersul desculț relaxează picioarele, tonifiază mușchii și stimulează toți centrii nervoși din talpa piciorului.

Viața activă nu ne permite să petrecem foarte mult timp desculți așa că, atât noi, adulții, cât și copii, trebuie să ne protejam picioarele de suprafețele pe care calcăm iar pentru confortul picioarelor este recomandat să alegem încalțaminte cât mai comodă și flexibilă.

Încălțămintea de tip barefoot imită cel mai bine mersul desculț, respectă forma anatomică și funcțiile piciorului iar atunci cand a fost concepută încălțămintea Ginger Shoes s-a ținut cont de principalele caracteristici ale acestui tip de încalțăminte:

  • Spațiu suficient pentru degetele picioarelor. Se respectă forma anatomică a piciorului iar degetele picioarelor nu sunt îngrădite și au loc de mișcare în timpul mersului.
  • Talpă dreaptă (fara toc). Pentru o poziție și echilibru natural.
  • Talpă flexibilă. Permite mișcări naturale și evitarea mersului de tip “roboțel” prin care talpa piciorului și degetele picioarelor nu se pot flexa în mod natural.
  • Talpă antialunecare. Ajută la un mers sigur pe orice tip de suprafață
  • Făra întărituri. Spre deosebire de pantofii cu întărituri care sunt rigizi și își păstrează forma inițială timp îndelungat, încălțămintea fără întărituri este comodă, se mulează pe picior iar după purtare preia forma acestuia. De cele mai multe ori, in cazul incaltamintei rigide si cu spatiu foarte stramt pentru degete se intampla contrariul: piciorul ia forma incaltamintei, degetele stau stranse, se formeaza monturi si odata cu ele apar si durerile
  • Fără talonet: Curbura piciorului se formează in mod natural deaceea nu este nevoie de talonet ca să grăbim acest proces. Doar un doctor de specialitate poate recomanda purtarea talonetului în cazul în care apare o situatie medicala care necesită intervenție (platfus).
  • Greutate mică: toate materialele folosite sunt moi și ușoare, nu se folosesc întărituri iar greutatea pantofului ajută la un mers confortabil fără să adauge greutate pantofului.