Materialele folosite pentru Mosey

Piele

Folosim piele naturală de cea mai bună calitate. Datorită proprietăților pe care le are, pielea naturală este cel mai potrivit material pentru încălțăminte.

 • Rezistentă și durabilă
 • Moale și flexibilă
 • Permite respirabilitatea
 • Nu acumulează bacterii și nu favorizează formarea ciupercilor
 • Rezistentă la foc

Fiind naturală, pielea nu are o suprafața uniforma spre deosebire de pielea sintetică, de exemplu. Faptul ca apar mici imperfecțiuni sau texturi diferite ale aceleiași bucați de piele, nu înseamnă că aceasta nu este de calitate sau că prezintă defect ci este o caracteristică perfect normală a pielii naturale.

Pantofii Ginger Shoes sunt croiti si cusuti de maini iscusite. Dacă se observă mici diferențe de cusut, vei știi că înainte să îi primești, pantofii au fost cusuți de oameni ci nu de roboți care lucrează automat și precis, iar oamenii nu sunt perfecți, sunt mai odihniți sau mai obosiți pe parcursul zilei dar fac tot posibilul să lucreze cât mai bine și mai frumos produsul final.

Căptușeală si brant interior

In interior, pantofii Mosey sunt captusiti cu piele naturala tabacita vegetal. 

Datorită căptușelii și a branțului interior din piele tăbăcită vegetal ale pantofilor Ginger Shoes, piciorul intră în contact cu materiale care nu sunt nocive sănătății și se elimina riscul apariției de alergii la crom. 

Branțul interior este din piele tabacita vegetal si se afla sub stratul de catuseala. Pentru un plus de confort am adaugat si un burete de 2 mm intre catuseala si brantul interior. Astfel, piciorul are tot confortul de care are nevoie:  izolare termica, moliciune, flexibilitate.

Sectiune talpa:

 • Captuseala
 • Strat burete 2 mm
 • Strat piele tabacita vegetal
 • Talpa Vibram

Tăbăcirea vegetală este o metodă tradițională de prelucrare a pielii care datează de secole. Spre deosebire de alte procese, acesta nu presupune utilizarea chimicalelor, materiile prime folosite pentru tăbăcirea vegetală fiind tanini naturali obținuți din plante, scoarțe de copac, frunze sau fructe.

Talpă 

Vibram este un brand italian de tălpi de cauciuc, fiind recunoscut pentru debutul său în fabricarea de tălpi destinate sporturilor, expedițiilor și condițiilor extreme. De la tălpi pentru bocanci și încălțăminte de cățărat, și-au extins gama de produse și s-a facut cunoscut pentru calitatea produselor, a flexibilității și a durabilității lor. Pentru acest model am ales talpa usoara, flexibila si antialunecare de 6 mm.

 

Ambalaj si eticheta

Iubim și respectăm natura, așadar am optat pentru carton și hârtie care sunt biodegradabile.

Vei primi pantofii Ginger Shoes într-o cutie de carton natur, ambalați în hârtie subțire, foarte fină, semitransparentă.

Sperăm să nu arunci cutia și să o refolosești pentru păstrarea si depozitarea ghetelor  sau pentru depozitare generală. Întotdeauna este binevenită o cutie de carton atunci cand dorim să păstrăm diverse lucruri.

Deasemeni, eticheta vine sub forma unui semn de carte ca sa o poti refolosi.

Nu dorim sa irosim hartie printata pentru fiecare colet in parte. Daca tot este obligatoriu prin lege ca produsul sa fie insotit de o eticheta cu informatiile despre produs, ne-am gandit ca aceasta sa aiba o utilitate.

Reciclam, nu aruncam!

 Știai că:

 • ambalajele din carton se descompun in 2-3 luni (în funcție de grosimea cartonului)?
 • ambalajele din plastic se descompun in 10-20 de ani (in funcție de grosimea pungilor)?

Cand nu le mai porti, pastreaza si depoziteaza ghetele in cutia lor de carton. Ori o poti refolosi pentru alte scopuri.

Mai putine deseuri, un mediu mai putin poluat!

 

      Apreciem materialele naturale și care nu au un impact negativ asupra noastră și a mediului înconjurator.