Despre Tierra

 

Incepand cu primele schite pana la alegerea calapodului, primele probe si productia lor, ghetele Tierra au fost gandite si proiectate sa urmareasca toate atributele incaltamintei de tip barefoot (mers descult).

Ghetele Tierra, confectionate din piele naturala si moale la atingere, au interiorul captusit generos cu lana naturala 100% care asigura piciorului caldura pe timp racoros.  Nu folosim intarituri pentru a mentine pielea rigida si care nu isi modifica starea in timp,  asadar pielea se muleaza pe picior luand forma acestuia.

Suntem de parere ca incaltamintea Ginger Shoes nu arata cel mai bine atunci cand e abia scoasa din cutie ci ajunge la potentialul ei maxim abia dupa ce este folosita un timp indelungat, cand pielea capata un aspect ridat si care declara ca incaltamintea a fost purtata cu placere de nenumarate ori. 

Forma anatomica permite degetelor suficient loc pentru a nu fi constranse iar impreuna cu talpa subtire, usoara si flexibila asigura piciorului tot confortul pentru a se misca natural. Lipsa tocului ajuta corpul sa mentina o pozitie si stabilitate naturala exact ca atunci cand suntem desculti.

Mersul cu incaltamintea barefoot este o experienta neasteptat de placuta mai ales dupa ce incaltamintea uzuala este destul de rigida sau stramta. Cu atat mai mult cu cat vorbim despre incaltaminte de iarna care este captusita cu lana. Nu te astepti sa fie atat de usoara, de flexibila, atat de confortabila. 

Designul este minimalist, versatil, potrivit pentru tinute casual sau chiar elegante. Se incalta/descalta usor fiind prevazute in partea din spate cu un fermoar.

Modele noastre nu tin cont de ultimele tendinte, nu suntem adeptii curentului fast-fashion ci mai degraba ne orientam catre polul opus unde produsele sunt practice, de calitate si durabile.

Pentru acest model am ales sa lucram cu piele naturala, moale, care se muleaza frumos pe picior. Una dintre caracteristicile pielii este ca nu are o suprafata perfecta si uniforma. Aceste atribute se regasesc doar la materiale sau piele artificiala dar carora le lipsesc proprietatile pielii naturale. Pielea este un material organic iar proprietatile sale ajuta ca produsul final sa fie rezistent, sa fie un bun izolator termic si sa permita respirabilitate. 

Pielea nu este tratata pentru a fi impermeabila. Se poate folosi un spray special care creaza o bariera insa nu recomandam purtarea lor in conditii de umezeala. 

Este un produs românesc, confectionat de maini dibace si cu experienta in arta cizmariei. Operatiunile manuale vor presupune intotdeauna mici diferente de la un produs la altul. Daca trec de controlul calitatii de la finalul procesului de productie atunci insemana ca sunt nesemnificative pentru calitatea finala a produsului final iar daca sunt usor vizibile, vei stii ca acela a fost mesterit de o persoana, nu de o masinarie automata.

 

Despre barefoot (mers desculț)

Picioarele sunt fundația întregului corp, ne pot influența sănătatea și starea de bine. Atunci când sunt lăsați să se miste natural, mușchii, ligamentele și tendoanele se relaxează, picioarele devin libere iar fiecare pas devine o experiență senzorială.

Mersul desculț relaxează picioarele, tonifiază mușchii și stimulează toți centrii nervoși din talpa piciorului.

Viața activă nu ne permite să petrecem foarte mult timp desculți așa că, atât noi, adulții, cât și copii, trebuie să ne protejam picioarele de suprafețele pe care calcăm iar pentru confortul picioarelor este recomandat să alegem încalțaminte cât mai comodă și flexibilă.

Încălțămintea de tip barefoot imită cel mai bine mersul desculț, respectă forma anatomică și funcțiile piciorului iar atunci cand a fost concepută încălțămintea Ginger Shoes s-a ținut cont de principalele caracteristici ale acestui tip de încalțăminte:

  • Spațiu suficient pentru degetele picioarelor. Se respectă forma anatomică a piciorului iar degetele picioarelor nu sunt îngrădite și au loc de mișcare în timpul mersului.
  • Talpă dreaptă (fara toc). Pentru o poziție și echilibru natural.
  • Talpă flexibilă. Permite mișcări naturale și evitarea mersului de tip “roboțel” prin care talpa piciorului și degetele picioarelor nu se pot flexa în mod natural.
  • Talpă antialunecare. Ajută la un mers sigur pe orice tip de suprafață
  • Făra întărituri. Spre deosebire de pantofii cu întărituri care sunt rigizi și își păstrează forma inițială timp îndelungat, încălțămintea fără întărituri este comodă, se mulează pe picior iar după purtare preia forma acestuia. De cele mai multe ori, in cazul incaltamintei rigide si cu spatiu foarte stramt pentru degete se intampla contrariul: piciorul ia forma incaltamintei, degetele stau stranse, se formeaza monturi si odata cu ele apar si durerile
  • Fără talonet: Curbura piciorului se formează in mod natural deaceea nu este nevoie de talonet ca să grăbim acest proces. Doar un doctor de specialitate poate recomanda purtarea talonetului în cazul în care apare o situatie medicala care necesită intervenție (platfus).
  • Greutate mică: toate materialele folosite sunt moi și ușoare, nu se folosesc întărituri iar greutatea pantofului ajută la un mers confortabil fără să adauge greutate pantofului.